Novomeščan pretepal ženo in ji grozil, da jo bo ubil

Novomeščan pretepal ženo in ji grozil, da jo bo ubil

-
0 1044

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Obravnavali so sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj in tatvin.

NASILJE V DRUŽINI

Policisti Policijske postaje Novo mesto so 16. 6. zvečer posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Ugotovili so, da je 63-letni nasilnež pretepel svojo ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Moški naj bi že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje nad žrtvijo. Policisti so mu prepovedali približevanje žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

ZASEG VOZILA

Med kontrolo prometa v Trebnjem so policisti 17. 6. nekaj po polnoči ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 20-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Ugotovili so tudi, da gre za večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

TATVINA

V noči na 16. 6. je v okolici Šentjerneja neznanec iz odklenjene kleti odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.