Novomeška knjižnica spet odprta

0
120

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto in njene krajevne enote spet delujejo po rednem obratovalnem času, a v skladu s priporočili NIJZ v omejenem obsegu. Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnice, lahko vrnete do ponedeljka, 18. maja 2020, v nabiralnik za vračanje gradiva pred glavnim vhodom v knjižnico. Zamudnine za čas od 13. 3. do 18. 5. 2020 ne bodo obračunali. Gradivo, ki ga boste vrnili, bo šlo za 7 dni v karanteno, zato stanje na svojem knjižničnem računu v spletnem servisu Moja knjižnica preverite šele 10. dan po oddaji gradiva v nabiralnik. Za čas, ko bo vrnjeno gradivo stalo v karanteni, prav tako ne bodo obračunali zamudnine.

Izposoja gradiva je možna ob predhodnem naročilu na tel. št. 07 / 393 46 64, preko spletnega obrazca ali spletnega servisa Moja knjižnica (rezervacije prostega gradiva). Naročeno gradivo lahko brezkontaktno osebno prevzamete pred vhodom na Oddelek za mladino, dostavijo pa vam ga lahko tudi s kolesom ali po pošti. Hkrati je mogoče naročiti do 6 enot gradiva. Če se odločite za osebni prevzem naročenega gradiva, ga je potrebno prevzeti v 3 delovnih dneh od prejema obvestila knjižnice, sicer ga vrnejo nazaj v obtok.
Gradivo z vseh treh oddelkov si lahko izposodite tudi pri osrednjem izposojevalnem pultu na Študijskem oddelku, kjer vam po želji lahko tudi svetujejo pri izbiri gradiva za potrebe izobraževalnega procesa ali branja v prostem času. Na enak način je izposoja gradiva možna tudi pri izposojevalnem pultu v krajevnih knjižnicah. Pregledovanje gradiva na knjižnih policah je možno le v spremstvu knjižničarja. Prosijo vas, da pred vstopom v knjižnico upoštevate napotke zaposlenih ter si preberete priporočila na plakatih ob glavnem vhodu v knjižnico.
Uporabnikom potujoče knjižnice sporočajo, da bo bibliobus ponovno krenil na pot že naslednji teden.

Dolenjske in belokranjske kraje bo po ustaljenem urniku obiskoval od ponedeljka, 11. maja 2020, ko se bo odpravil v Zalog, Podturn, Meniško vas in Prečno. Mesec april, ko ni vozil, pa bodo nadomestili v mesecu juliju. Na svojem postajališču boste lahko do vključno 4. junija 2020 brez zamudnine vrnili izposojene knjige v zaboj pred bibliobusom. Knjižničar vam bo po želji iz bibliobusa prinesel in izposodil izbrane knjige, samostojno pregledovanje gradiva na knjižnih policah pa zaenkrat ne bo možno. Obiskovalce prosijo, da pred bibliobusom vzdržujete predpisano varnostno razdaljo 2 m in se ravnate po navodilih zaposlenih ter v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa, so še sporočili iz novomeške knjižnice Mirana Jarca.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj