četrtek, 22 februarja, 2024
DomaŠportNovomeški polmaraton Finkovi in Krevsu

Novomeški polmaraton Finkovi in Krevsu

Novo mesto je gostilo četrto izvedbo Novomeškega polmaraton, ki so se ga udeležili številni tekači. A zmaga je ostala doma. Pri ženskah je na 21 km razdalji slavila Anja Fink, pri moških pa Mitja Krevs, ki je postavil nov rekord proge.

Novomeški polmaraton sodi med najvidnejše športne prireditve v jugovzhodni Sloveniji, njegovo organizacijo je letos znova, že tradicionalno, prevzel Primož Kobe, Novomeščan in olimpijski maratonec. Večdnevni prireditveni program se je začel v petek, 1. oktobra 2021, s prevzemom štartnih številk, med vikendom pa se je odvil tekmovalni del dogajanja.

Otroški tek in tek s psi, ki sta bila na programu v soboto, 2. oktobra 2021, sta skupno privabila več kot 100 tekačev, s štirinožnimi spremljevalci sta slavila Tilen Strmšek in Ula Kupec. Istega dne so imeli rekreativno srečanje tudi ljubitelji nordijske hoje in pohodniki, ki so se sprehodili do gradu Grm. V nedeljo, 3. oktobra 2021, so se odvili osrednji 4. Novomeški polmaraton, kjer so rezultati šteli tudi za državno prvenstvo članov, članic in veteranov, tek na 10 km, ki je tekače vodil čez Glavni trg, ter tek na 6,5 km, kjer se je tekačem pridružil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. V teku na 10 km sta bila najboljša Belgijec Stiens Roel in olimpijka Lukan Klara, v teku na 6,5 km pa Godler Rok in Pečnik Nina.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča