četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoNovomeški polmaraton in zapore cest

Novomeški polmaraton in zapore cest

Zapore novomeških cestah bodo se ta vikend zaradi izvedbe Novomeškega polmaratona. Novost letošnje največje tekaške prireditve v jugovzhodni Sloveniji  je – poleg že tradicionalnih otroških tekov, tekov s psi, rekreativnega teka in polmaratonske preizkušnje – tudi tek na 10 kilometrov, ki bo letos prvič potekal skozi prenovljeno mestno jedro. Novomeški polmaraton bo spremljalo več kratkotrajnih zapor v mestnem jedru in na mestnih vpadnicah, in sicer na Andrijaničevi cesti, Ljubljanski cesti, Topliški cesti in na Šmihelskem mostu, dlje časa pa bo v nedeljo, 3. oktobra, zaprta tudi Seidlova cesta pod stavbo Mestne občine Novo mesto do Šmihelskega mostu.

Popolne zapore bodo 3. 10. 2021 vzpostavljene na naslednjih občinskih in državnih cestah v naslednjih terminih:

  • Od 6:00 do 14:00 bodo na Seidlovi cesti od križišča pri NLB do Šmihelskega mostu in na Kettejevem drevoredu vzpostavljene dolgotrajne zapore.
  • Od 10:00 do 13:00 bodo na Šmihelskem mostu, Ljubljanski cesti, Kočevarjevi ulici, Seidlovi cesti, Prešernovem trgu, Kastelčevi ulici, na relaciji Glavni trg-Rozmanova ulica, na Kandijskem mostu, Trdinovi ulici, Smrečnikovi ulici, na relaciji Češča vas-Zalog, v Češči vasi, na relaciji, Polhova ulica-Lastovče-Groblje, na relaciji Bršljin-Straška cesta in na priključkih na omenjene ceste vzpostavljene kratkotrajne zapore.
  • Od 10:00 do 10:40 na Andrijaničevi cesti.
  • Od 10:20 do 10:45 na cesti iz Novega mesta proti Soteski.
  • Od 10:25 do 11:00 na cesti Gaber-Uršna sela-Novo mesto.
  • Od 10:15 do 12:15 na cesti iz Soteske proti Novemu mestu.

Promet z državnih cest bo preusmerjen na ostale državne in občinske ceste, promet z občinskih cest pa bo začasno ustavljen nekaj minut pred prihodom prvega tekača in ponovno sproščen po odhodu zadnjega tekača.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča