NTK Krka v finalu končnice

0
76

Krkaši v prvenstvu od 5. kroga dalje in z zmagama v polfinalu nanizali kar sedemnajst zaporednih zmag – Odločitev pade v maju, ko bo finale z ŽNTK Maribor! Finalni tekmi bosta 22. in 25. maja 2019, morebitna odločilna tekma pa 1. junija.

Novo mesto, 13. 3. 2019 – Druga tekma polfinala končnice najboljše državne lige je postregla z rezultatom, kakršen je bil v Puconcih, a s to razliko, da so krkaši pred domačo publiko igrali precej bolje. Lupulescu je v Puconcih proti Zelku dobil tesno 2:3, doma pa je proti istemu igralcu gladko zmagal in dodal h končnemu izidu še dve prepričljivi točki, ravno tako Cvetko in tako se bo NTK Krka že šestič zapored bojevala za osvojitev naslova državnih prvakov. Tokrat proti solidni ekipi ŽNTK Maribor. Prva tekma bo 22. maja 2019, natančnejše podatke bomo še posredovali. Že sedaj pa vabimo člane in pripadnike NTK Krke naj si na svojih koledarjih označijo ta datum.

In še kratek pogled na dosedanje dogajanje: v rednem delu lige Vzajemna 1. SNTL je NTK Krka z enim samim porazom jeseni osvojila prvo mesto. Pred polfinalom je predsednik NTK Krke Tomaž Kralj poudaril: »Naš prvi cilj je bil, da redni del končamo na prvem mestu, kar nam daje prednost dveh domačih tekem. Kot vse ekipe v končnici si tudi mi želimo zmage, zato se bomo na vsako tekmo posebej maksimalno pripravili. Čestitam igralcem, saj so od petega kroga do začetka polfinala nanizali petnajst zaporednih zmag, navijačem se zahvaljujem za dosedanjo podporo. Sedaj se začenjajo naporne tekme končnice.«

Rezultati današnje tekme, ki je NTK Krko popeljala v zadnji del letošnjega prvenstva, v finale: Novak – Zelko 0:3, Lupulescu – Norčič 3:0, Cvetko – Pelcar 3:0, Lupulescu – Zelko 3:0, Novak – Pelcar 1:3, Cvetko – Norčič 3:0 in Lupulescu – Pelcar 3:0.