Ob 6580 testih potrjenih 1690 okužb

0
712

Po neuradnih podatkih sledilnika za covid-19 je bilo ob 6580 testih v petek potrjenih 1690 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša 25,68 odstotka. V zdravstvu bodo s ponedeljkom začeli uvajati obvezna testiranja.

Medtem pa se zdravstveni delavci pripravljajo na obvezno testiranje, ki ga bodo postopno začeli uvajati v ponedeljek. Testiranje se bo, kot je v odredbi (ta začne veljati z današnjim dnem) določilo ministrstvo za zdravje, izvajalo najmanj enkrat tedensko znotraj posamezne organizacijske enote izvajalca, kjer se je okužba pojavila. Testiranje se bo v organizacijski enoti izvajalo od pojava okužbe in še najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi.

Delodajalec bo število in vrsto opravljenih testov ter število pozitivnih izvidov spremljal in o tem dnevno poročal Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Testiranje zdravstvenih delavcev, ki so že preboleli okužbo, pa ne bo obvezno. Testiranje in poročanje se bo glede na spremembe odredbe uvajalo postopoma in ob sprotnem vrednotenju rezultatov od ponedeljka naprej, v celoti pa bo uvedeno najpozneje do 7. decembra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj