petek, 29 marca, 2024
DomaVremeOb jugozahodniku do 17°C

Ob jugozahodniku do 17°C

V soboto bo vreme tudi čez dan krojil JZ veter, ki bo prinašal vse bolj vlažen zrak. Na Primorskem in Notranjskem bo ves dan oblačno in megleno. Tudi drugod se bo sredi dneva oblačnost povečala.  Še najbolj sončno bo popoldne na JV Slovenije, kjer bo tudi najtopleje s temperaturami do 17 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju. Drugod bo od 10 do 13 st. C.

V zadnjih dneh se sneg v gorah hitreje tali, višina ledišča se je namreč dvignila krepko nad naše najvišje vrhove. Ker je zrak suh, med senčnimi in sončnimi legami v teh dneh prihaja do precejšnjih razlik v trdoti snežne odeje. Medtem ko v senci kljub visokim temperaturam zraka snežna odeja tudi popoldne ostane pomrznjena, se na prisojnih pobočjih sneg ojuži in zmehča, posledično pa se nekoliko poveča tudi nevarnost proženja snežnih plazov. Sobota bo sicer tudi goram prinesla več oblačnosti, a bo ostalo suho.

Tudi v nedeljo bo vreme krojil JZ veter. Na vzhodu in severu bo še nekaj sonca, drugod bo oblačno, na Primorskem in Notranjskem bo lahko padla kakšna kaplja dežja. V ponedeljek bo sprva še oblačno, čez dan pa se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. V torek se bo na Primorskem in Notranjskem zadrževala megla. Drugod bo sončno in popoldne zelo toplo, s temperaturami od 15 do 20 st. C. Pihal bo JZ veter. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča