torek, 16 aprila, 2024
DomaVremeOb jugozahodniku do 23°C

Ob jugozahodniku do 23°C

Ponoči bo še nekaj oblakov, na severu bo nastala kakšna manjša ploha. V drugem delu noči se bodo oblaki umaknili, jutro bo sončno, še najmanj jasnine bo na Primorskem. Bo pa toplo. Ob morju bo 10 stopinj, stopinja manj bo na Goriškem. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo do 8 stopinj Celzija, na Gorenjskem 3 stopinje.

Čez dan se bodo menjavala sončna in oblačna obdobja, popoldne bodo v večjem delu Slovenije nastajale plohe in manjše nevihte, na Primorskem bo večinoma suho. Dopoldne bo vetra malo, popoldne bo v južni in zahodni Sloveniji zapihal šibak JZ veter.

Dnevne temperature bodo še nekoliko višje kot danes. Na JV se bo ogrelo do 23 stopinj, stopinja manj bo na Štajerskem, v Prekmurju in v osrednji Sloveniji. Na Goriškem in ob morju bo do 21 stopinj. Na Gorenjskem bo čez dan do 18 stopinj Celzija.

V gorah bo podobno topel zrak kot danes, tako da bo na 1500 metrov 8 stopinj, na 2500 metrov pa 1 stopinja Celzija. Dopoldne bo delno jasno in suho, popoldne bodo prevladovali oblaki, nastajale bodo plohe in posamezne nevihte, v visokogorju tudi snežne. Pihal bo šibak zahodni veter.

April se bo končal z oblačnim vremenom, kakšen sončni žarek bo le dopoldne. Popoldne bodo nastajale plohe, morda tudi kakšna manjša nevihta. Zvečer se bo vremensko dogajanje umirilo, tako da bodo kresovi dobro goreli. Praznični ponedeljek bo povsem oblačen, dopoldne bo še večinoma suho, popoldne pa bo povsod pogosto deževalo, nekaj več padavin bo v zahodni polovici Slovenije, dnevne temperature bodo okoli 18 stopinj Celzija. Torek bo oblačen in deževen, pihal bo šibak SV veter, na Primorskem burja. Padavine bodo zvečer ponehale. Sredi tedna se bo vreme stabiliziralo, a povsem brez popoldanskih ploh še ne bo šlo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča