sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaOb prehodu v novo leto 215 nujnih primerov

Ob prehodu v novo leto 215 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. 12. 2022 in 3. 1. 2023 posredovali v 215 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 809 klicev. Posredovali so zaradi 60-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa uboja, nasilja v družini, groženj, nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Zaščitili so žrtev nasilja v družini v Novem mestu in osumljencu izrekli prepoved približevanja. Posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Pobegli povzročitelj nesreče v Novem mestu pod vplivom alkohola

30. 12. okoli 17. ure so bili obveščeni o prometni nesreči na območju Broda (PP Novo mesto), kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozila pobeglega voznika izsledili in ustavili v Ločni. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 59-letni voznik iz Hrvaške, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 38-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,56 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, vozilo izločili iz prometa in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1600 evrov. Prepovedi vožnje ni upošteval, saj so ga nekaj po 21. uri v Novem mestu ponovno ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil Dacia duster. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi povzročitelja nesreč v Brežicah in pri Čatežu

Brežiški policisti so bili 2. 1. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo
odgovoren 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so povzročitelju odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola. 18-letna potnica iz vozila 18-letnega voznika se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

2. 1. nekaj pred 18. uro so je zgodila prometna nesreča na cesti med Malo Loko in Čatežem. Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Voznik lažje poškodovan

30. 12. nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča na območju Vrbine. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni
voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V Mokronogu je med 28. 12. in 30. 12. nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil okoli 18 metrov bakrenih žlebov. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V Dolenjih Raduljah na območju PP Sevnica je v zadnjih dveh mesecih neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil vrtno orodje, dvoje železnih vrat in drva. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 800 evrov.

Med 28. 12. in 30. 12. je v Šmarju na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je 30. 12. v večernih urah nekdo izkoristil krajšo odsotnost lastnice in iz osebnega avtomobila odtujil dve
torbici z gotovino, bančnimi karticami in zdravili. Oškodoval jo je za okoli 300 evrov.

V noči na 31. 12. je v Brežicah nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in več steklenic z alkoholnimi pijačami.

Na parkirnem prostoru v Trebnjem je med 29. 12. in 1. 1. nekdo vlomil v kombi in odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 5000 evrov.

Kršiteljico pridržali

Krške policiste so 31. 12. nekaj po 20. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Krškem, kjer naj bi pijana ženska nadlegovala in
žalila osebje lokala. 40-letna kršiteljica se tudi po prihodu policistov ni pomirila in ni upoštevala ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna
sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča