petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoOb trgatvi ne pozabite na lastnino

Ob trgatvi ne pozabite na lastnino

V preteklih letih so policisti in kriminalisti PU Nm v jesenskem obdobju obravnavali nekoliko več primerov vlomov v avtomobile in tatvin in odklenjenih in odprtih objektov. Do tatvin in vlomov je prihajalo predvsem na vinorodnih območjih in v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo tisti, ki v gozdu nabirajo gobe.

Občanom svetujemo, da če je le možno, vozil ne parkirajo na osamljenih in skritih mestih. Avtomobile naj vedno zaklepajo, zapirajo okna in v njih ne puščajo predmetov, ki bi lahko postali tarča tatov. Med trgatvijo se običajno vsi prisotni nahajajo v vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti pa so v tem času brez nadzora – odprti in odklenjeni, v njih pa osebni predmeti kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno. Svetujemo, naj bodo ti objekti ves čas pod nadzorom, vrednejši predmeti primerno shranjeni, tudi ob krajši odsotnosti lastnikov pa zidanice zaprte in zaklenjene.

Občani naj bodo pozorni na sumljiva in neznana vozila in osebe, ki si ogledujejo objekte in bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Podatke o sumljivih osebah in vozilih naj takoj sporočijo na interventno številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zaščitijo varnost in premoženje ljudi. Policisti so z namenom
zagotavljanja varnosti v teh dneh pogosteje prisotni na teh območjih.

Žal izkušnje iz preteklih let v jesenskem obdobju kažejo tudi na poslabšanje varnosti v cestnem prometu. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč ostajata neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola. Občanom svetujemo, naj ne vozijo, če so pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi. Z odgovornim ravnanjem v cestnem prometu bodo na ta način zagotavljali ne le svoje varnosti, ampak tudi varnost ostalih udeležencev v prometu, še sporočajo s PU Nm.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča