petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoOb zanimanju za cepljenje bodo organizirali več terminov

Ob zanimanju za cepljenje bodo organizirali več terminov

Ob poslabšanju epidemiološke slike zaradi širjenja virusa COVID-19 se je v Zdravstvenem domu Novo mesto sestal ožji štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto. Gregor Blažič, poveljnik štaba civilne zaščite in direktor Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto, Alenka Simonič, dr. med. in direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto, ter Vida Čadonič Špelič, direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto, so v izjavi za medije opozorili na zaskrbljujočo zdravstveno situacijo in posledično preobremenjenost zdravstvenih delavcev. Pozvali so k proaktivni pomoči občanov, ki lahko k ohranjanju svojega zdravja in zdravja soobčanov največ pripomorejo s cepljenjem proti virusu COVID-19, ter poudarili, da je upoštevanje vseh ukrepov stroke, posebno pa upoštevanje PCT pogoja, edini način za uspešno premoč nad virusom.

Število okuženih v Mestni občini Novo mesto in ostali regiji raste, posledično pa se v prihodnjih desetih dneh pričakuje večje število bolnikov v zdravstvenih ustanovah. Zdravstveni sistem je ob trenutnem alarmantnem številu okuženih že preobremenjen in se bo stežka spoprijel s še višjim številom okuženih, še posebej v primeru težjega poteka bolezni, zato je štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto pozval javnost k cepljenju, izvajanju PCT pogoja in doslednemu upoštevanju ukrepov, kot so nošenje zaščitne maske, higiena kašlja in higiena rok, ohranjanje varnostne razdalje ter omejitev druženj na manjše skupine.

Direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto Alenka Simonič, je poudarila, da ima vsakdo pravico do zdravljenja, ki pa bo zaradi velikega števila COVID-19 pacientov oteženo, in je zato občane povabila k cepljenju. Izpostavila je, da je cepivo varno, učinkovito in vsem dostopno. V primeru večjega zanimanja za cepljenje bodo organizirali več cepilnih dni, trenutno pa se lahko v šotoru pred Zdravstvenim domom Novo mesto cepite vsak torek in četrtek. Podrobnejši razpored cepljenja je objavljen na spletni strani Zdravstvenega doma Novo mesto.

Podporo zdravstvenim delavcem in vsem, ki že leto in pol neumorno skrbijo za obravnavo bolnikov, je v imenu Mestne občine Novo mesto izrekla tudi direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič, občane pa pozvala k odgovornosti za svoje zdravje in zdravje celotne družbe, predvsem pa k zaupanju v zdravstveno stroko.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča