Obilne padavine, ponekod težave z meteorno vodo

Obilne padavine, ponekod težave z meteorno vodo

-
0 225

Nad srednjo Evropo, Alpami in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Vremenska fronta se ob jugozahodnih višinskih vetrovih počasi pomika prek Slovenije. Za njo bo k nam pritekal nekoliko hladnejši zrak. Ponoči bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale.

Prehod fronte spremlja tudi obilno deževje. O težavah z meteorno vodo oz. zalitih prostorih poročajo iz Črnomlja, ko se je okoli 20.30 ure nad območjem vlilo. Pristojen službe so že na terenu. Na območju Črnomlja je v slabi uri padlo skoraj 40 litrov dežja na kvadratni meter.

Novomeški Regijski center za obveščanje:

  • Ob 20.34 je v Trubarjevi ulici v Črnomlju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Črnomelj so iz prostorov izčrpali vodo in jih očistili.
  • Ob 20.33 je v ulici Kočevje v Črnomlju meteorna voda zalila avtomehanično delavnico. Gasilci PGD Črnomelj so iz prostora izčrpali 30 kubičnih metrov vode in ga očistili.
  • Ob 20.15 je v ulici Na bregu v Črnomlju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Črnomelj so iz prostorov izčrpali vodo in jih očistili.