četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoObjavljen javni razpis za najem neprofitnih stanovanj

Objavljen javni razpis za najem neprofitnih stanovanj

Mestna občina Novo mesto je objavila javni razpis za dodelitev desetih neprofitnih stanovanj v najem, ki so namenjena polnoletnim prosilcem z določeno višino mesečnega dohodka in prebivališčem v Mestni občini Novo mesto. Razpis daje med drugim prednost mladim družinam, mladim in žrtvam nasilja v družini, višje število točk pa bosta prinesli tudi izobrazba prosilca in dolžina njegovega stalnega bivanja na območju Mestne občine Novo mesto. Prijave bodo na novomeški občini sprejemali do vključno ponedeljka, 11. aprila 2022, obravnava popolnih vlog pa bo potekala predvidoma do poletja.

Ob prijavi na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki bo sprva omogočil uporabo dveh že vseljivih stanovanj, do konca leta 2022 pa še preostalih osmih, bodo prosilci morali predložiti temu namenjen obrazec, priložili bodo tudi dokazila o izpolnjevanju splošnih pogojev in dodatnih kriterijev za ocenjevanje. Prijava na razpis in uvrstitev na prednostno listo prijaviteljev je po Stanovanjskem zakonu tudi pogoj za pridobitev subvencije tržne najemnine, ki jo prosilci uveljavljajo na centru za socialno delo. Po zaključeni obravnavi prejetih vlog bodo izbrani najemniki s podpisom pogodbe zavezani k plačilu najemnine ter pogojno tudi k poravnavi lastne udeležbe in varščine.

Vse informacije o razpisu lahko prosilci dobijo osebno na sedežu Mestne občine Novo mesto, Seidlova cesta 1, Novo mesto in sicer v ponedeljek od 8.00 do 11.00, v sredo od 8.00 do 12.00 in v petek od 8.00 do 11.00, na telefonskih številkah 07 39 39 289, 07 39 39 281 in 07 39 39 255 v času uradnih ur ter na elektronskem naslovu mestna.obcina@novomesto.si.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča