torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeOblačna in suha sobota

Oblačna in suha sobota

Sobota bo na zahodu in severu Slovenije večinoma sončna, nekaj megle bo le še dopoldne. Na Dolenjskem, Kočevskem, v Beli Krajini in Posavju pa bo večinoma oblačno in suho, oblaki bodo pogosto prekrivali tudi nebo osrednje Slovenije. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Tukaj se bo ogrelo malce čez 15 stopinj, v večjem delu Slovenije bo med 10 in 12 stopinj Celzija, medtem ko bo na SZ temperatura ostala pod 10 stopinj.

Po prehodni ohladitvi v gorah, bo že jutri čez dan začel dotekati toplejši zrak, tako da bo zvečer višino ledišča potisnilo nad naše najvišje vrhove. Pihal bo vzhodni veter, ki bo nekoliko izrazitejši v sredogorju. Prevladovalo bo sončno vreme, še največ oblakov bo na območju Snežnika.

V nedeljo bo v južni in zahodni Sloveniji oblačno z občasnimi padavinami, na severu in vzhodu bo delno jasno in suho. Zjutraj bo okoli 5 stopinj, popoldne 12. Ponedeljek bo oblačen z občasnimi padavinami, k nam bo ponovno dotekal hladnejši zrak, meja sneženja bo na okoli 1000 metrov nadmorske višine. Pihal bo bo SV veter, na Primorskem burja, dnevne temperature bodo večinoma ostale pod 10 stopinj. Torek bo deloma sončen in deloma oblačen, od vzhoda bo k nam še naprej dotekal svež zrak. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča