četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSvetObrtno - podjetniška zbornica Nm zbira humanitarno pomoč za Ukrajino

Obrtno – podjetniška zbornica Nm zbira humanitarno pomoč za Ukrajino

Na Obrtni zbornici Novo mesto zbiramo humanitarno pomoč za Ukrajino in pozivamo obrtnike in podjetnike, da pomagate po svojih močeh oziroma pripravljenosti priskočiti na pomoč. Zaposlene pomagamo pri zbiranju, nato pa bomo s pomočjo naših članov ali prostovoljcev vso pomoč prepeljali v Ljubljano, kjer so zbirališča pomoči, v kolikor bo možno, pa tudi s transportom na Ukrajinsko mejo.

Kako lahko pomagate?

KAJ: zbiramo suho hrano (energijske ploščice, suho sadje, oreščke, konzervirano hrano, testenine, instant žita, kavo, čaj, praškaste napitke, sladkarije), oblačila (dežni plašči, spodnje perilo za moške, ženske, otroke), brisače, prenosne blazine in penaste podloge, zložljive postelje, termo in toplotne odeje, spalne vreče, odeje, vzglavnike, posteljnino, baterije, sveče, svetilke, sredstva za nego in čiščenje (milo, gel za tuširanje, šampon), zobno pasto, plenice, higienske vložke, papirnate brisače, alkoholne antiseptike, univerzalne komplete za prvo pomoč.

Zgolj v prijazno opozorilo:

Prosimo, da je pomoč sveža in higienska, ne taka, ki sicer spada med neuporabno blago ali odpadke. Namreč, ne bomo si mogli privoščiti sortiranja uporabnega od neuporabnega blaga.

KDAJ IN KJE:

Pakete v škatlah ali močnih vrečkah prinesite na OOZ Novo mesto, Foersterjeva ulica 10 – zbirni prostor pred vhodom v poslovni prostor OOZ Novo mesto. Vsak dan med 8. in 19. uro – do 16h smo prisotne, kasneje pustite pred vhodom (bo označeno).

Humanitarna finančna pomoč:

Vsi, ki si želijo z denarnimi sredstvi pomagati prebivalcem Ukrajine, lahko nakažejo sredstva na poseben račun:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom Celovška cesta 71 1000 Ljubljana

Poslovni račun pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878 BIC banke: LJBASI2X

Namen: Ukrajina 2022

Koda namena: CHAR Sklic: 00 10-1058

Hvala za vsako vrsto pomoči.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča