četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaObsojenci z Doba na ogledu kvalifikacij v Planici

Obsojenci z Doba na ogledu kvalifikacij v Planici

V sredo smo na Zavod za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni naslovili vprašanja povezana s kaznjenci, ki so jih danes odpeljali v Planico na ogled kvalifikacij v smučarskih poletih. Kdo si je lahko ogledal kavlifikacije uradno ni znano. Neuradno pač. Z Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij so nam informacijo o obisku poletov potrdili in posredovali pojasnilo:

ZPKZ Dob pri Mirni je danes organiziral udeležbo na kvalifikacijah poletov v Planici za deset obsojencev. Namen tovrstnih aktivnosti izhaja iz poslanstva zapora, da omogočamo možnost resocializacije zaprtih oseb v družbo. Obravnavo zaprtih oseb organiziramo tako, da posameznike usposabljamo za življenje na prostosti in jih odvračamo od ponavljanja kaznivih dejanj, da bodo po prestani kazni lahko živeli po veljavnih pravnih in moralnih normah.

Družba pričakuje, da bo oseba prišla iz zapora boljša, kot je tja odšla. Temu pričakovanju je mogoče zadostiti, če se zaprte osebe glede na varnostno oceno vključuje v normalno življenje že tekom prestajanja kazni in se jih pripravlja na dan, ko bodo zapustile zapor. Obsojence z aktivnostmi kot je današnja, vključujemo v pripravo na življenje po prestani kazni. Vsi obsojenci , ki so se dogodka udeležili, so zgledni pri izpolnjevanju osebnega načrta in jih med drugim z realizacijo pripravljamo tudi na koriščenje zunaj zavodskih ugodnosti.

Obsojence so na kvalifikacijah spremljali strokovni delavci. Navedbe nekaterih medijev, da so spremstva izvedli pravosodni policisti, ne držijo. Prav tako posebej izpostavljamo, da zaradi izvedbe dogodka ni bilo odpovedano nobeno spremstvo na sodišče. Vstopnice za udeležbo smo po zaprosilu prejeli s strani organizatorja dogodka brezplačno.

O različnih aktivnostih, ki jih v okviru Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij organiziramo za zaprte osebe, redno obveščamo javnost. V preteklosti so bili obiski Planice v organizaciji različnih zavodov že izvedeni in izkušnje so bile tako kot letos, zelo dobre, so še zapisali v odgovoru za DolenjskaNews.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča