Obvestilo CSD o štipendijah in dodatkih

0
6665

Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina obvešča, da v prihodnjih mesecih pričakujejo povečano število vlog za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Glede na epidemiološko stanje in spremenjen način poslovanja centra prosijo, da:

-vloge pošiljate po pošti (zaradi lažje komunikacije in hitrejšega reševanja vlog vas prosimo, da na vsako vlogo napišete mobilno telefonsko številko)
-vloge oddajate v nabiralnik na centru
-se za pridobitev dodatnih informacij poslužujete informacij in kontaktov, navedenih na spletni strani TUKAJ.

V primeru, da gre zgolj za podaljševanje pravice do otroškega dodatka, znižanega plačila vrtca in državne štipendije, ni potrebno oddajati posebnih vlog za podaljšanje pravice, saj centri za socialno delo po uradni dolžnosti odločajo o nadaljnji upravičenosti do pravice.

Dijaki prvo vlog za uveljavljanje državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, študenti pa v mesecu septembru.
OPOZORILO: ko gre za prehod iz I. stopnje na II. stopnjo ali za prehod PTI- poklicno tehniško izobraževanje (3+2) je potrebno vlogo na novo oddati, saj gre v tem primeru za novo vlogo in ne za nadaljnje prejemanje državne štipendije.

O vlogah bo načeloma odločeno v roku dveh mesecev oziroma v najkrajšem možnem času, zato vas prosimo za razumevanje in strpnost, še sporočajo s CSD Dolenjska in Bela krajina.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj