Od jutranjih 5 do popoldanskih 25°C

Od jutranjih 5 do popoldanskih 25°C

-
0 126

Anticiklon nad nami bo v nedeljo slabel, se bo pa okrepil nad severnim Atlantikom. Po njegovem vzhodnem robu se proti jugu spušča hladna fronta z obsežno zalogo polarnega zraka. Menjavo zračne mase bodo na severu Francije in Nemčije ter v državah Beneluksa pospremile manjše padavine in okrepljen severni veter.

Dopoldne bo ponekod še megleno, popoldne pa bo sonca povsod v izobilju. Najbolj se bo ogrelo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer bo 25 st. C. Tudi drugod bo prijetno toplo s temperaturami od 20 do 23 st. C.

Vreme v letošnji jeseni navdušuje tudi planince, saj se tako dolgo obdobje stabilnega vremena in brez snega v tem letnem času ne zgodi vsako leto. Tudi jutri bodo razmere za osvajanje vrhov idealne, se bo pa v primerjavi z današnjim dnem nekoliko okrepil zahodni veter, ki bo znanilec spremembe vremena. Ta nas bo dosegla že v ponedeljek, ko bo oblačnost od severa naraščala. Proti večeru lahko ob meji z Avstrijo že pade kakšna kaplja dežja. V torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. Zapihal bo SV-dnik in ohladilo se bo. Popoldanske temperature marsikje ne bodo presegle 10 st. C. Po nekaterih izračunih se bodo padavine zadržale še v sredo. Ker se bo še dodatno ohladilo, bo meja sneženja v tem primeru precej nizko, predvidoma med 500 in 800 metri nadmorske višine. Najkasneje do četrtkovega jutra bodo padavine povsod ponehale. Praznična dneva bosta tako suha, tudi z nekaj sonca. Zjutraj bo v večjem delu države malo pod ničlo, popoldne pa se bo ogrelo do največ 10 st. C, kar pa je pravzaprav povsem normalna temperatura za november. (Rok Nosan)