Od jutranjih 5 do popoldanskih 25°C

0
126

Anticiklon nad nami bo v nedeljo slabel, se bo pa okrepil nad severnim Atlantikom. Po njegovem vzhodnem robu se proti jugu spušča hladna fronta z obsežno zalogo polarnega zraka. Menjavo zračne mase bodo na severu Francije in Nemčije ter v državah Beneluksa pospremile manjše padavine in okrepljen severni veter.

Dopoldne bo ponekod še megleno, popoldne pa bo sonca povsod v izobilju. Najbolj se bo ogrelo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer bo 25 st. C. Tudi drugod bo prijetno toplo s temperaturami od 20 do 23 st. C.

Vreme v letošnji jeseni navdušuje tudi planince, saj se tako dolgo obdobje stabilnega vremena in brez snega v tem letnem času ne zgodi vsako leto. Tudi jutri bodo razmere za osvajanje vrhov idealne, se bo pa v primerjavi z današnjim dnem nekoliko okrepil zahodni veter, ki bo znanilec spremembe vremena. Ta nas bo dosegla že v ponedeljek, ko bo oblačnost od severa naraščala. Proti večeru lahko ob meji z Avstrijo že pade kakšna kaplja dežja. V torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. Zapihal bo SV-dnik in ohladilo se bo. Popoldanske temperature marsikje ne bodo presegle 10 st. C. Po nekaterih izračunih se bodo padavine zadržale še v sredo. Ker se bo še dodatno ohladilo, bo meja sneženja v tem primeru precej nizko, predvidoma med 500 in 800 metri nadmorske višine. Najkasneje do četrtkovega jutra bodo padavine povsod ponehale. Praznična dneva bosta tako suha, tudi z nekaj sonca. Zjutraj bo v večjem delu države malo pod ničlo, popoldne pa se bo ogrelo do največ 10 st. C, kar pa je pravzaprav povsem normalna temperatura za november. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj