Od neurji do vročinskega vala

0
403

Nad srednjo in večji del zahodne Evropo ob vetrovih južnih smeri doteka vse toplejši zrak. Temperature se bodo povzpele krepko nad povprečje za ta čas. Že jutri bo v Nemčiji in Franciji do 35 stopinj. Še kakšno stopinjo bolj vroče bo na zahodu Iberskega polotoka. V jugovzhodni Evropi bodo plohe in nevihte omilile dnevne temperature.

Ponoči bodo padavine tudi na vzhodu Slovenije ponehale. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj nekaj nizke oblačnosti, ki pa se bo dopoldne umikala sončnim žarkom.  Jutro bo pretežno oblačno na vzhodu, skrajni zahod Slovenije pa bo že obsijan. Jutranje temperature na Primorskem bodo okoli 20 stopinj. 16 bo na Gorenjskem, drugje po Sloveniji bo okoli 18 stopinj Celzija.

Sredi dneva in popoldne se bo razvilo nekaj kopaste oblačnosti. Lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Največ sonca bo na jugozahodu Slovenije. Tukaj bo najtopleje, do 31 stopinj. V osrednjih krajih bo okoli 27, 28 stopinj, na Gorenjskem pa 26 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri dokaj jasno. Sprva bo v dolinah na SZ še nekaj nizke oblačnosti, ki se bo dopoldne umaknila. Popoldne se bodo razvili kopasti oblaki, še lahko nastane kakšna ploha.

Na praznični torek bodo tudi po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije temperature do 30 stopinj. Na Primorskem pa bo še bolj vroče, ogrelo se bo do okoli 33 stopinj Celzija. Popoldne se bodo razvili kopasti oblaki, na JV lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha.  Temperature bodo v nadaljevanju tedna naraščale. Ob sončni sredi se bo po nižinah večinoma ogrelo do 32 stopinj, na Primorskem še višje. Četrtek tudi osrednjim in vzhodnim krajem prinaša temperature okoli 35 stopinj. V nadaljevanju tedna pa se bo stopnjevanje vročine kot kaže le ustavilo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj