petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeOd poštenega minusa do plus 10°C

Od poštenega minusa do plus 10°C

Ponoči bo v višje lege dotekal še toplejši zrak, po nižinah pa se bo ob jasnem in mirnem ozračju spet močno ohladilo. Soboto bomo tako začeli z izrazitim temperaturnim obratom in nekaj meglicami po nekaterih nižinah. V višjeležečih alpskih dolinah, na Notranjskem, Koroškem in Kočevskem bodo jutranje temperature od -13 do -10 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od -8 do -5. Ob morju bodo -3 stopinje.

Dopoldne se bo oblačnost od severa povečala. Najprej bodo nebo prekrili visoki koprenasti oblaki. Proti večeru bo nad severno in vzhodno Slovenijo nastalo tudi nekaj nekaj nizke oblačnosti, vendar bo ostalo suho. Šibak JZ veter, ki bo popoldne dosegel tudi nekatere nižine, nam bo prinesel zelo visoke temperature za sredino februarja. V večjem delu Slovenije, tudi na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem, bodo termometri pokazali od 7 do 10 st. C. Še topleje, od 12 do 14 stopinj bo na Primorskem.

Po nekaj hladnejših dneh bo tudi gore dosegla občutna otoplitev. Popoldne bo malo pod ničlo le še po najvišjih vrhovih. Dan se bo sicer začel s soncem, čez dan pa bo oblačnost od severa naraščala. Pihal bo SZ veter, ki bo dopoldne šibak, popoldne pa se bo nekoliko okrepil. Zaradi občutne otoplitve se bo v prihodnjih dneh predvsem na soncu izpostavljenih legah povečala nevarnost snežnih plazov, zato previdno.

Nedelja bo sprva oblačna. Čez dan se bo v večjem Slovenije zjasnilo. Nekaj koprenaste oblačnosti bo ostalo na severu in vzhodu Slovenije. V ponedeljek zjutraj se bo marsikje po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ko se bosta razkrojili, bo preostanek dneva sončen in kar topel s temperaturami okoli 10 stopinj. Podobno vreme še z nekoliko višjimi temperaturami bomo imeli tudi v nadaljevanju tedna. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča