petek, 29 marca, 2024
DomaVremeOd slane do poštenega plusa

Od slane do poštenega plusa

Začenja se druga polovica marca, ki jo spremlja veter severnih smeri. Slednji je po prehodu fronte poskrbel za jasnitev. Ponoči se bodo oblaki povsod umaknili, v večjem delu Slovenije se bo polegel tudi veter, zato se bo do jutra močno ohladilo. V alpskih dolinah ter na planotah Notranjske in Kočevske vse do -6 st. C. V nižjih delih vzhodne in osrednje Slovenije bomo izmerili od -4 do -1, zmrzovalo bo tudi v zatišnih legah Primorske, medtem ko bodo ob morju 3 stopinje nad ničlo.

Četrtek bo marsikje najlepši dan tega tedna. Nekaj plitve kopaste oblačnosti bo popoldne verjetno le nad hribovitimi predeli SZ Slovenije. Čez dan se bo ponekod spet prebudil severni veter. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 15 st. C. V večjem delu Slovenije pa bodo temperature od 9 do 12 st. C.

Dan bo kot nalašč za obisk gora, saj bo ob suhem zraku vidljivost odlična. V večjem delu Slovenije bo sončno z zelo izrazito modrino neba, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank se bo razvilo nekaj kopaste oblačnosti. Dopoldne bo pihal zmeren, popoldne pa šibak severni veter. Na 1500 metrov bo sredi dneva temperatura -3, na 2500 metrov pa -7 st. C.

Tudi petek bomo začeli z jasnim in hladnim jutrom, čez dan pa bo sončno in ob JZ-dniku že nekoliko topleje z najvišjimi temperaturami okoli 14 stopinj. Še nekoliko toplejši zrak bo k nam dotekal ob koncu tedna, ko bo prav tako prevladovalo sončno vreme z nekaj tankimi koprenastimi oblaki. V nedeljo se bodo po razmeroma hladnem jutru temperature približale 20 stopinjam Celzija, podobno topla pa bo tudi prva polovica prihodnjega tedna, ko kaže na nekoliko več oblačnosti, občasno lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča