četrtek, 28 marca, 2024
DomaSvetOd sobote državljani EU na Hrvaško brez covid potrdila

Od sobote državljani EU na Hrvaško brez covid potrdila

Teden pred velikonočnimi prazniki bodo naši južni sosedi to soboto odpravili skoraj vse protikoronske ukrepe, tako da bo uporaba maske obvezna le še v zdravstvu in socialnovarstvenih ustanovah, ne pa več v javnem prevozu in trgovinah. Sproščanje je nasmeh na obraz priklicalo tudi državljanom EU, saj jim za vstop v državo ne bo več treba predložiti covidnega potrdila.

“Tudi ta dan je prišel, zelo simbolično na svetovni dan zdravja, ki ga vsako leto praznujemo 7. aprila,” je dejal minister za zdravje Vili Beroš in dodal, da je odločitev odraz trenutnega stanja v državi.

Dodal je, da so osredotočeni tudi na jesen, in pripomnil, da previdnosti ni nikoli dovolj. Čeprav je ukinjanje ukrepov dobrodošlo, bodo še naprej spremljali epidemiološke razmere, je še povedal Beroš. “Naša naloga je tudi spremljanje novih različic koronavirusa. Trenutno je stanje stabilno in lahko upamo, da bo epidemija prerasla v endemično bolezen,” je dejal in opozoril, da epidemije še ni konec in da je virus še vedno med nami.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča