Od srede do danes prijeli 104 ilegalce

Od srede do danes prijeli 104 ilegalce

-
0 474

V teh dneh so imeli plicisti na območju Policijske uprave Novo mesto spet veliko dela z ilegalnimi migranti in tihotapci. Od srede do danes so izsledili 104 ilegalne migrante, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V sredo zjutraj so pri Hrastu pri Vinici policista, ki sta bila na poti v službo, opazila in nato pomagala prijeti skupaj 8 tujce, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Šlo naj bi za štiri državljane Pakistana in štiri državljane Bangladeša. V naselju Drašiči so metliški policisti prijeli domnevnega državljana Bangladeša.

V bližini Ručetne vasi so policisti ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. Pri pregledu vozila so v tovornem prostoru odkrili 36 državljanov Pakistana, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Vsem so odvzeli prostost, 51 letnega državljana Romunije pa so s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Črnomaljski policisti so v Drenovcu v sredo dopoldne ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Indije. Vozilo francoskih tablic so zasegli, tujcu pa odvzeli prostost, saj se je izkazalo, da je državno mejo med Italijo (od koder je prišel) in Slovenijo prestopil na nedovoljen način. Zaradi suma, da je sodeloval pri izvajanju nezakonitega prehajanja državne meje, so mu odvzeli prostost.

V bližini naselja Radovica so policisti prijeli šestčlansko družino iz Iraka. Štirje od njih so mladoletni, stari med tri in šestnajst let. V postopku so ugotovili, da so državno mejo prestopili na nedovoljen način. Izven naselja Bojanja vas so prijeli državljana Sirije in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci še potekajo.

ČETRTEK, 15.8.

Brežiški policisti so na avtocesti za smer Ljubljana nekaj pred sedmo uro ustavili osebni avtomobil in kombinirano vozilo. V postopku so ugotovili, da se v kombiniranem vozilu nahaja 33 tujcev, ki so v državo prišli izven mejnih prehodov, in sicer domnevno 15 drž. Afganistana, 14 drž. Turčije 3. drž. Sirije in državljan Palestine. Voznika kombija in avtomobila, oba državljana Hrvaške, so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Postopek z njima so prevzeli kriminalisti.

Pri Starem trgu ob Kolpi so nekaj pred poldnevom prijeli državljana Libije, ki je v Slovenijo prišel na nezakoniti način. Nekaj kasneje so na istem območju prijeli še tri državljane Alžirije.

V bližini naselja Črešnjevec pri Dragatušu so policisti prijeli državljana Kameruna in Iraka, ki sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda.

Zvečer so v Kanižarici prijeli tri državljane Eritreje, ki so v Slovenijo prišli na nedovoljen način. V Učakovcih pa so prijeli 18 državljanov Pakistana, med njimi tudi 13-letnega otroka brez spremstva, ki so ga nastanili v center za tujce.

Trebanjski policisti so nekaj po polnoči v Trebnjem prijeli državljana Sirije, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel na nezakonit način. Policijski postopki s prijetimi tujci še potekajo.