petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaOd sredine avgusta testiranje ne bo več brezplačno

Od sredine avgusta testiranje ne bo več brezplačno

Predsednik vlade Janez Janša je na novinarski konferenci napovedal, da bodo šli ukrepi v prihodnjih dneh v smer priporočil Evropske komisije – čim več odprtega in dostopnega, a le ob izpolnjevanju pogojev PCT. “Kdor je cepljen, testiran ali prebolevnik, ne bo imel nobenih ovir v javnem življenju.” Glede na to, da je cepljenje brezplačno, od sredine avgusta naprej testiranje ne bo več brezplačno, je še dejal.

Janez Janša je uvodoma povedal, da je sedaj, ko imamo na voljo dovolj cepiva, ko lahko ljudje izbirajo, odgovornost na vsakemu posamezniku, da zaščiti sebe in svoje bližnje, hkrati pa tudi omogoči odprtost javnega življenja. “Na voljo imamo dovolj instrumentov, da nam ni treba ponovno zapirati javnega življenja, omejevati gibanja. Čas je, da združimo moči in dosežemo čim večjo precepljenost prebivalstva,” je dejal.

Povedal je, da sprememba Zakona o nalezljivih boleznih v tej fazi najbrž ni potrebna. Napovedal je, da si bo vlada vzela čas do jeseni, da nekatere pripombe, ki so bile dane v razpravi preuči in vloži novo novelo zakona. “Vlada je s to novelo zakona hitela zato, da ujame rok, ki ga je postavilo ustavno sodišče. Star zakon še vedno velja in omogoča dovolj instrumentov, da se dovolj učinkovito borimo z epidemijo.” (24UR.COM)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča