Od svežine do 27°C

0
75

Ponoči bo jasno in odsotnosti vetra se bo do sončnega vzhoda ohladilo. Po mraziščih južne Slovenije bo možna celo slana. Drugod bo od 3 do 7 st. C. Kakšna stopinja več bo na Primorskem. Četrtek bo sončen. Na Gorenjskem in Koroškem bo občasno nekaj plitve kopaste oblačnosti. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Popoldne bo zapihal južni veter, in spet bomo imeli povsem poletne temperature. Na Goriškem in v Vipavski dolini ter na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju bo do 27 st. C. Tudi drugod bo toplo, od 24 oz. 26 st. C.

Za gorske podvige si v prihodnjih dneh izberite čim zgodnejše ure, da se izognete kasnejši sončni pripeki. Jutri bo nad nami zelo suh zrak in videlo se bo zelo daleč. Popoldne bodo nad prisojnimi pobočji Julijskih Alp in Dinarske pregrade nastalo nekaj kopastih oblakov.

V petek se bo vročina stopnjevanje. V večjem delu Slovenije bo nad 30 st. C, na vzhodu se bo lahko ogrelo tudi do 33 st. C. Tudi večji del sobote bo zaznamovala vročina. Temperature bodo še za kakšno stopinjo ali dve višje kot v petek. Pozno popoldne nas bo od severa dosegla oslabljena hladna fronta z nevihtami, ki bodo zaradi velike pregretosti ozračja zelo verjetno prerasle v krajevna neurja. Nedelja bo sončna z le majhno verjetnostjo za nastanek popoldanskih neviht. Temperature bodo nekoliko padle, a že v prvi polovici prihodnjega tedna bi lahko spet zanihale navzgor. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj