torek, 23 aprila, 2024
DomaSlovenijaOd vrhunca vročine do toče

Od vrhunca vročine do toče

Na JV Slovenije smo to poletje zabeležili najvišjo temperaturo tega poletja, skoraj 38 stopinj. Tako se v večjem delu Slovenije počasi zaključuje četrti val, ponekod celo peti. A bolj kot vročina je moteča silovita sprememba. Popoldne so se iznad sosednje Avstrije razširile nevihtne celice, ki so z veliko točo klestile ponekod na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, Zasavju, pa tudi v Posavju. Pojavljajo se močni sunki severnega vetra in nalivi. Neurje se je okoli 19.30 ure razbesnelo tudi na območju Brežic in Krškega. Brežiški Regijski center za obveščanje je prejel 31 prijav zaradi težav ob neurju. Posredovali so gasilci, poškodovanih ni bilo.

V večernih urah je območje občine Krško zajelo neurje z močnim vetrom. Močan veter je razkril nekaj streh objektov ter podrl več dreves, nekatera so pri tem poškodovala osebna vozila in nekaj objektov. Gasilci PGE Krško in PGD Dolenja vas so posredovali na 9-tih lokacijah in odpravljali posledice neurja. Dežurni delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranjevali podrta drevesa na občinskih in državnih cestah.

V večernih urah je območje občine Brežice zajelo neurje z močnim vetrom. Močan veter je razkril nekaj streh objektov ter podrl več dreves, nekatera so pri tem ogrožala objekte. Gasilci PGD Brežice, Bukošek in Sela so posredovali na 15-tih lokacijah in odpravljali posledice neurja. Dežurni delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranjevali podrta drevesa na občinskih in državnih cestah.

(foto: toča na območju Brežic/Beba)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča