Odbojkarice TPV Volley v pričakovanju 1. B lige

0
278

Ženska članska ekipa TPV Volley Novo mesto se polna pričakovanj podaja v novo sezono 2022/23, ki jo bo začela v 1.b ligi. Po desetih sezonah igranja v 2. ligi so dekleta s trdim delom v zadnjih petih letih zasluženo napredovale v višji rang tekmovanja, kjer jih prav vsako tekmo čaka trd boj za osvojene točke.

Verjamemo, da bo ekipa TPV Volley Novo mesto skupaj s trenerjem Krešimirjem Perićem in z dosedanjim pristopom in zavzetostjo enakovreden tekmec preostalim ekipam v 1.B ligi. Vzrok za optimizem je predvsem dejstvo, da ekipa skoraj v celoti ostaja enaka, ob koncu zadnje sezone se je poslovila le Valentina Vrbanc. Valentino bosta na mestu korektorice nadomestili energična Mariborčanka Taja Natek, ki prihaja iz Formisa ter Kamničanka Lara Bošeska, ki je zadnji sezoni igrala v Olimpu iz Ljubljane. Članski ekipi se bosta priključili tudi mladi igralki iz kadetskega pogona – Ela Pavlin na igralnem mestu sprejemalke in Ema Menger na položaju centra. Igralki sta poleg Nike Drkušić, ki se je v članski ekipi uveljavila že v pretekli sezoni, naši največji mladi upi za prihodnost.

Poleg igralk se bo v novi sezoni kot pomočnica glavnega trenerja prvič preizkusila bivša igralka Larisa Kašček, ki bo pomembna vez med igralkami in glavnim trenerjem. Del trenerskega štaba ostaja tudi kondicijski trener Zoran Dražetič, ki bo še naprej budno skrbel za brezhibno fizično pripravo naših deklet.

Ekipo v sezoni 2022/23 sestavljajo:

Sprejemalke: Jakše Zala, Ela Pavlin, Nika Drkušić, Nina Bregar, Žarn Tadeja

Centri: Hafner Kristina, Omerzel Katja, Kogelnik Eva, Ema Menger, Živa Merslavič

Proste igralke: Vidic Živa, Nahtigal Lavrič Eva, Lara Kastelic

Podajalke: Košiček Nika, Kotnik Sara, Šola Kaja

Korektorici: Bošeska Lara, Natek Taja