četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeOdjuga do sobote

Odjuga do sobote

Izrazita odjuga po nižinah bo višjim legam nekoliko prizanesla. Ponoči bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bo nekaj jasnega neba. Na Notranjskem in Severnem Primorskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, drugod bo suho. Marsikje bo vso noč pihal JZ veter.

Temperature bodo visoke, z izjemo Zgornjesavske doline, kjer bo stopinja pod ničlo. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 4 do 7 stopinj, toliko bo ob morju. Slovenija bo vremensko razpolovljena, na zahodu bo oblačno, s padavinami, meja sneženja bo nad 1000 metrov, le na SZ bo snežilo do Alpskih dolin. Na vzhodu bo suho z nekaj sonca. Pihal bo JZ veter, ki bo izrazitejši v višjih legah in po nižinah vzhodne Slovenije. Toplo bo. Na vzhodu Slovenije se bo ogrelo do okoli 13, 14 stopinj, drugje po državi bo nekaj stopinj manj. Hladneje bo le na skrajnem SZ države.

V gorah je že danes JZ v sunkih presegal hitrost 100 km/h, jutri bo podobno. Občasno bo snežilo, pod 1200 metrov pa rahlo deževalo, suho bo le na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah.

Petek bo oblačen, padavine na zahodu se bodo okrepile in se počasi širile proti vzhodu, kjer bo do večera še večinoma suho. Tudi v Alpskih dolinah bo v glavnem deževalo, snežilo bo lahko le na skrajnem SZ. JZ veter bo začel slabeti. Sobota bo oblačna s padavinami, dosegla nas bo hladna fronta in predvsem v severni Sloveniji se bo meja sneženja spustila do nižin. Zelo negotova zaenkrat ostaja napoved za nedeljo, najverjetneje bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deloma snežilo, deloma deževalo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča