četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportOdlični nordijski kombinatorki

Odlični nordijski kombinatorki

Slovenija ima letos dve mladi in odlični nordijski kombinatorki, ki se že prebijata v sam svetovni vrh. Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v norveškem Lillehammerju sta Ema Volavšek in Silva Verbič končali na 6. oz. 13. mestu.

Po uvodni tekmi sezone so se nordijske kombinatorke danes v zasneženem Lillehammerju še drugič pomerile na tekmi svetovnega pokala v tej sezoni. Po skokih je bila v najboljšem položaju domačinka Mari Leinan Lund, ki je skočila 97 metrov in imela 10 sekund naskoka pred včerajšnjo zmagovalko, rojakinjo Gydo Westvold Hansen s 93 metri, tretja je bila z zaostankom 1:07 minute Italijanka Annika Sieff, ki je pristala pri 86.5 metrih.

Boljša od naše dvojice je bila po skokih znova Silva Verbič z 90.5 metri in 1:32 minute zaostanka na 6. mestu, s 87 metri in 1:54 minute zaostanka pa je 10. mesto zasedala Ema Volavšek.

Tudi danes so se kombinatorke pomerile na 5 km razdalji. Volavškova je že v prvem kilometru prehitela Verbičevo, do konca prvega kroga je narekovala ritem dvema Norvežankama na 6. mestu z zaostankom dobre pol minute za stopničkami. Verbičeva je na polovici proge tekla na 11. mestu. V drugem krogu je Volavškova dobro nadaljevala in končala na 6. mestu, torej še višje kot včeraj, tako kot tudi Verbičeva, ki je v cilj pritekla na 13. mestu. Volavškova je na koncu za vnovično zmagovalko, Westvol Hansnovo zaostala 1:50,9 minute, Verbičeva pa dobre tri minute. Druga je bila Mari Leinan Lund z zaostankom 52,6 sekund, tretja pa Avstrijka Lisa Hirner z zaostankom 1:29,1 minute.  (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča