Odstop generalnega sekretarja vlade?

0
72

Darko Krašovec naj bi odstopil z mesta generalnega sekretarja vlade, poroča Siol.net. Informacije v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja za nas niso želeli ne potrditi ne zanikati. Cerar naj bi o tem spregovoril jutri.

Krašovec je sicer te dni javnost razburil zaradi nakupa barskih miz. Leta 2011 je namreč kot takratni sekretar ministrstva za šolstvo kupil 6 barskih miz. Za vsako je ministrstvo odštelo 1000 evrov, čeprav je njihova tržna vrednost več kot pol nižja. Časnik Finance se sprašuje, ali je šlo pri mizah za fiktivni nakup in so v ozadju kakšni drugi posli.

‘Okrnil ugled in dostojanstvo sodstva’

Krašovec se je pri premierju sicer nedavno moral zagovarjati zaradi zahteve za izločitev vseh sodnikov iz primera, ki ga je zastopal na sodišču. Krašovec, ki mu funkcija sodnika miruje, je na sodišču zastopal gospodarsko družbo, ki je v njegovi in ženini večinski lasti. Pri tem je zahteval izločitev vseh sodišč in sodnikov v državi, ker naj ne bi bili nepristranski in neodvisni, če odločajo o sporih, v katere je vpletena država. Zahtevo je vrhovno sodišče zavrnilo.

O Krašovčevem ravnanju je odločala tudi Komisija za etiko in integriteto pri sodnem svetu, ki je izdala mnenje, da je Krašovec s takim ravnanjem jemal ugled in dostojanstvo sodstva, kar pa ni v skladu z načeli kodeksa sodniške etike. Slednji namreč zavezuje tudi sodnike, ki jim funkcija miruje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj