petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaOdžejan, nadležen, vklenjen

Odžejan, nadležen, vklenjen

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Dolenjskih Toplicah zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Dolenjske Toplice so nekaj pred 22. uro med kontrolo prometa v Žužemberku ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo do Dobrave, kjer je ustavil. Med postopkom so ugotovili, da gre za 33-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je prevažal več oseb, kot je to dovoljeno. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, odjavljen iz prometa, z nameščenimi ponarejenimi registrskimi tablicami. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog, napisali obdolžilni predlog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja. Določila zakona o motornih vozilih in Zakona o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2880 evrov.

Tatvina

V Dragomlji vasi na območju PP Metlika je v noči na 2. 2. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil bakreni del kotla za žganjekuho. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 700 evrov.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj pred 18. uro poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na območju Vinice, kjer naj bi pijan moški nadlegoval
osebje in grozil. 63-letni državljan Hrvaške se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova) izsledili in prijeli 17 državljanov Sirije, 15 državljanov Rusije, 11 državljanov Indfije, tri državljane Kube, državljana Pakistana, državljana Šrilanke, državljana Gvineje Bissau in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča