četrtek, 28 marca, 2024
DomaGospodarstvoOdziv gostincev, Zajc prevzema del odgovornosti

Odziv gostincev, Zajc prevzema del odgovornosti

Po novici, da bi lahko gostinci že štiri mesece stregli zaključenim družbam iz istega podjetja, pa tega niso vedeli, gostinci zdaj dokazujejo, da so jih na ministrstvu ves čas zavajali. Objavili so elektronska sporočila z ministrstva, ki dokazujejo, da so jim v tem času prepovedali strežbo.

Vsak dodaten evro, ki bi ga lahko zaslužili med epidemijo, bi nam pomagal preživeti, pravijo ogorčeni gostinci. Na drugi strani pa državni sekretar Simon Zajc prevzema del odgovornost za slabo komunikacijo, saj da ministrstvo pravil ni predstavilo dovolj natančno.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je na vladni novinarski konferenci pojasnil, komu in pod kakšnimi pogoji lahko gostinci strežejo hrano in pijačo. Odlok prepoveduje zgolj prodajo blaga in storitev potrošnikom in ne posega med razmerja med pravnimi subjekti.

Gostinec lahko sklene pogodbo z enim podjetjem in ponuja storitve ponudbe hrane in pijače, saj ustvari mehurček za to podjetje. V tem primeru gostinski obrat ni obravnavan kot javni prostor.

Če pa ima pogodbe z več podjetji, ima ta gostinski obrat status javnega prostora. V tem primeru je treba poleg odloka ministrstva za gospodarski razvoj upoštevati tudi odlok o zbiranju ljudi, ki prepoveduje zbiranje določenega števila ljudi. Novembra je bila ta številka šest, zdaj je deset, vmes pa je bilo tudi nič. Če gostinec upošteva vsa priporočila in če sklene pogodbo s poslovnim subjektom, ga naš odlok pri poslovanju ne omejuje,” je pojasnil Zajc.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča