torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaOgenj nad ostrešje, granati uničili

Ogenj nad ostrešje, granati uničili

Ob 14.43 uri so na Ženjah, občina Krško, gorele saje v dimniku. Ogenj  se je razširil na ostrešje stanovanjske  hiše. Gasilci PGE Krško in PGD Veliki Trn so požar pogasili, preprečili nadaljnje širjenje, prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero in odkrili del strehe ter jo  zaščitili s ponjavo. Uničeno je del ostrešja.  Dežurni pri Elektru Celje je opravil odklop električne energije. Na kraju je bila prisotna policija. Na gasilski straži je ostalo PGD Veliki Trn, poroča brežiški Regijski center za obveščanje. Poškodovan ni bil nihče, po nestrokovni
oceni je nastalo za okoli 50.000 evrov premoženjske škode. Policisti bodo danes opravili ogled požarišča in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Ob 9.04 uri je občan pri naselju Rodine, občina Črnomelj, občan v gozdu našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili dve topovski granati kalibra 100 mm, dve ročni bombi ter dvanajst kosov pehotnega streliva, vse italijanske izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne, poroča novomeški Regijski center za obveščanje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča