četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeOhladitev, pooblačitev, razjasnitev, otoplitev

Ohladitev, pooblačitev, razjasnitev, otoplitev

To je kratek povzetek vremenskega dogajanja v sredo. Tokrat bodo temperature bolj padale v prvem delu noči, ko bo jasno, po polnoči pa se bo ohlajanje marsikje ustavilo, saj nas bodo od SZ-da prekrili oblaki. Zjutraj bo podobno hladno, kot je bilo danes. V večjem delu Slovenije to pomeni temperature od -3 do 0, še kakšna stopinja manj bo v alpskih dolinah. Blizu ničle bo tudi v Vipavski dolini. Malo topleje bo ob morju, kjer bodo 3 stopinje.

Dopoldne se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Popoldne bo zapihal JZ veter in predvsem nad hribi bo spet nastalo nekaj oblačnosti. K nam bo začel dotekati občutno toplejši zrak in v večjem delu Slovenije bomo spet beležili temperature okoli 15 st. C. Nekoliko manj bo v alpskih dolinah, kjer bo okoli 11 st. C.

Ledišče v gorah se bo do večera dvignilo na nadmorsko višino 2100 metrov. V Julijskih Alpah, Kamniško-Savinjskih Alpah in zahodnih Karavankah bo večinoma sončno z nekaj tankimi koprenastimi oblaki. Bolj oblačno bo na območju Pohorja in vzhodnih Karavank, kjer bo ponekod tudi megleno. Krepil se bo zahodni veter, ki bo na izpostavljenih mestih v visokogorju v sunkih lahko presegel hitrost 70 kilometrov na uro.

V četrtek bo vreme krojil jugozahodni veter. V vzhodni in severni Sloveniji bo še nekaj sonca, drugod kaže na bolj oblačno vreme. V hribih na zahodu lahko popoldne že pade nekaj malega dežja. To bo uvod v vremensko bolj spremenljiv konec tedna, ki ga bodo zaznamovale krajevne padavine. Prvi pas dežja nas bo od severa prešel že v petek čez dan, vremensko nestabilni pa bosta tudi sobota in nedelja, ko se bodo lahko razvile tudi posamezne nevihte. Bodo pa vmes tudi daljša obdobja suhega vremena. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča