četrtek, 18 aprila, 2024
DomaŠportOI PEKING: Peter Prevc pol točke od medalje

OI PEKING: Peter Prevc pol točke od medalje

Smučarski skakalci so se pomerili za prvi komplet olimpijskih medalj. Peter Prevc je sijajno skočil v prvi seriji in zaostajal le za Japoncem Rjojujem Kobajašijem. V drugo je Peter skočil malce slabše in tekmo končal na četrtem mestu. Zmagal je Kobajaši, drugi je bil Avstrijec Fettner in tretji Poljak Kubacki, ki je Prevca prehitel le za pol točke.

Timi Zajc, ki je bil po prvi seriji 18., je v finalu odlično izkoristil veter in pristal pri 104,5 metra in bil 9. Anže Lanišek je bil po prvi seriji 9., v drugo pa je v zahtevnih razmerah skočil slabše ter tekmo končal 13. Lovro Kos je v drugo pristal pri 92. metrih in bil 28.

Selektor slovenskih skakalcev Robert Hrgota ni mogel skrivati razočaranja ob razpletu posamične tekme na srednji skakalnici. Zmotile so ga predvsem sodniške ocene. Sam jih je med deljenjem pohval svojim varovancem videl drugače.

“Pohvalil bi predvsem Petra z dvema vrhunskima skokoma. Timi je vrhunsko skočil v drugo, Anže je opravil dva zelo dobra skoka, a z manjšimi napakami. Z malo več sreče bi se lahko danes tudi Timi in Anže borila za kolajne. Na koncu žal četrto mesto po sodniških napakah … Mislim, da bi si Peter danes zaslužil kolajno. Škoda igre desetink oziroma pol točke, ki ni šla v našo korist. Nehvaležno četrto mesto,” je dejal Robert Hrgota v prvem odzivu v mešani coni.

Sodniške napake je obrazložil takole: “Ocene so bile prenizke za takšen skok.” Odgovoril je tudi na podvprašanje o ocenah, ki bi si jih 29-letnik zaslužil. “Pol točke pri vsakem sodniku, brez problema,” je bil jasen. Vseeno se je še za trenutek pomudil pri predstavi Petra Prevca na največji tekmi te sezone. “To počnejo šampioni, in sicer takrat, ko je to najbolj potrebno. Vemo, kaj je Peter doslej dosegel in kaj lahko doseže. Drugače bi se zdajle pogovarjali, če bi imel medaljo okoli vratu. Zame je to četrto mesto vseeno kot medalja. Hvaležen sem, da se je boril, da je premagal krizo in je danes tu, kjer je. Žal na četrtem mestu, ampak še enkrat  odličen rezultat.” (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča