petek, 3 maja, 2024
DomaŠportOI TOKIO: Kauzer brez finala in atletska tekmovanja

OI TOKIO: Kauzer brez finala in atletska tekmovanja

Kajakaš Peter Kauzer, eden od kandidatov za olimpijsko medaljo v Tokiu, ni ponovil uspeha iz Ria. V polfinalu je bil prepočasen in se ni prebil med deseterico finalistov.

Slovenska judoistka Ana Velenšek je obstala v drugem krogu olimpijskega turnirja v kategoriji nad 78 kilogramov. Brazilka Maria Suelen Altheman je zmagala, potem ko je bronasta iz Ria 2016 prejela tri kazni.

Na olimpijskih igrah v Tokiu so se začela atletska tekmovanja. Glavni slovenski adut Kristjan Čeh je v metu diska s 65,45 metra v prvi seriji zanesljivo zmagal v kvalifikacijski skupini B. Skupno je dosegel tretji izid.

Maja Mihalinec Zidar je izpadla v kvalifikacijah teka na 100 metrov. Dosegla je skupno 44. čas. Z 11,54 sekunde (veter -0,3 m/s) in svojim najboljšim izidom sezone je bila peta v četrti kvalifikacijski skupini.

Debitantka na velikem članskem tekmovanju na prostem Klara Lukan, najmlajša v sedemčlanski slovenski atletski zasedbi, dvajsetletna Šentjernejčanka je v kvalifikacijah teka na 5000 m zaradi slabosti tri kroge pred ciljem odstopila. (MMC RtvSlo)

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča