četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportOI TOKIO: Naši zlati pobje v soboto za bron

OI TOKIO: Naši zlati pobje v soboto za bron

Na olimpijskih igrah se je slovenska košarkarska reprezentanca prvič v zgodovini pomerila v polfinalu. Nasprotniki so bili Francozi, ki so slavili z 90:89. V napeti tekmi, kjer so bili naši košarkarji boljši v prvem polčasu, so Slovenci zadnjih nekaj sekund priložnost tudi za zmago, a je francoska blokada ustavila uvrstitev veliki finale. Vsekakor čestitke našim fantom, ki se bodo za bron pomerili z Avstralijo. Francija se bo v tekmi za zlato pomerila z ZDA.

Prvi polčas so dobili slovenski košarkarji s 44:42. V tretji četrtini pa so Francozi zaigrali bolje in prevzeli pobudo ter povedli, vodili so že za 10 točk. V zadnji minuti so Slovenci le omilili izid. Pred zadnjo četrtino vodijo Francozi z 71:65.

Slovenski košarkarji so odlično začeli tekmo in po vodstvu Francije z 10:9, so Slovenci vse do konca prvih deset minut vodili in prvo četrtino dobili z 29:25.

Vsekakor smo na vse naše športnike, ki našo državo zastopajo na olimpijskih igrah ponosni. A vseeno je v ospredju slovenske športne in nešportne javnosti košarka. Kolektivna igra, ki je v svetu takoj za nogometom najbolj priljubljena. In prav v košarki blestijo debitanti na olimpijskih igrah, slovenski košarkarji, ki so v svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah prikazali odlično igro in se brez poraza uvrstili v polfinale, torej za najožji boj za medalje.

Slovenci so se s svojo atraktivno, predvsem pa neverjetno kolektivno igro, v kateri je glavni dirigent športne simfonije Luka Dončić z odličnimi ‘solisti’ oz. košarkarji, prepričljivo uvrstili med štiri najboljše. Vse pohvale za že zdaj doseženo tudi glavnemu ‘logistiku’ naše izbrane vrste, selektorju Sekuliću z ekipo.

Ta četrtek, ob 13. uri po našem času, gre za medalje. Nasprotnik Francija. Gremo Slovenija.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča