četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportOI TOKIO: SLOVENIJA JE V POLFINALU!

OI TOKIO: SLOVENIJA JE V POLFINALU!

Slovenski košarkarji so se uvrstili v polfinale olimpijskih iger, potem ko so suvereno odpravili Nemce. Naši košarkarji se sicer proti neugodnim Nemcem nikakor niso uspeli razigrati, čeprav so imeli varno razliko. Prav v zadnji četrtini pa Slovenci stopili na ‘plin’ in povedli z 21 točkami razlike (84:63) in tekmo na koncu dobili s 94:70. To je že peta zmaga Slovenije na turnirju in se tako uvrstila med štiri najboljše reprezentance. Zelo razigran je bil Zoran Dragić, ki je dosegel kar 27 točk. Tako kot vedno so imeli nasprotniki največ opravka z Dončićem, ki pa je spet to izjemno izkoristil in zaposloval z žogami svoje soigralce. Oziroma vsi fantje so igrali super. Bravo.

Slovenija se bo v polfinalu pomerila s Francijo.

Ob 3. uri zjutraj se je začela četrtfinalna košarkarska tekma olimpijskega turnirja med Slovenijo in Nemčijo. Po treh četrtinah vodi Slovenija s 66:54.

Slovenski košarkarji so v prvi četrtini dokazali, da so favoriti za zmago in prvo četrtino dobili s 25:14. V drugi četrtini so naši fantje odigrali nekoliko slabši in so jih Nemci celo ujeli in za en napad celo povedli. V zaključku so Slovenci le zbrali in prvi polčas dobili s 44:37.

Slovenski košarkarji so samo v nekaj tednih spet osupli svetovno športno javnost, potem ko so slavili na kvalifikacijskem turnirju in se uvrstili na olimpijske igre, kjer so vsaj do zdaj uspešni.

Slovenija, ki je v t.i. košarkarskem svetu, tako po klubih in igralcih, med najmanj številnimi v svetu, s svojimi igrami navdušuje. Selektor Sekulić odlično vodi reprezentanco, v kateri je najboljši mladi košarkar sveta, Luka Dončić, ki pa s svojo igro preprosto navdušuje.

Neverjetna zrelost tega mladega košarkarja, ki bi bil lahko pri vseh teh lastnih atributih samovšečen in gradil samo na svojih solerskih potezah. In prav Luka to NI. Kako nesebično in kolektivno igra, da je lahko vzor vsem, tudi starejšim športnikom. Košarka je namreč kolektivni šport. In če se marsikdo s podobnim športom ni ukvarjal, je igra slovenske košarkarske reprezentance za v športne učbenike o kolektivni igri.

Imaš odlično ekipo, imaš bisera in imaš prav tako odličnega selektorja. Gremo fantje, privoščimo! Vsekakor imamo kot gledalci apetite, ker ste nas v kratkem času spet preprosto razvadili. 😉

Četrtfinalna tekma Slovencev z Nemci bo ob 3. uri po slovenskem času oz. ob 10. uri dopoldne po japonskem času, kar je zelo nenavadno, saj vemo, da se članske tekmo redko, ali pa skoraj ne igrajo v dopoldanskem času. Torej bo kartanje krajše.  😉

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča