sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportOI TOKIO: Tina Trstenjak ima srebro! Trajković peti, Jorgić med osem

OI TOKIO: Tina Trstenjak ima srebro! Trajković peti, Jorgić med osem

Judoistka Tina Trstenjak (do 63 kg) je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno medaljo. Spremljali smo čudovito, športno finale dveh šampionk. V podaljšku je namreč slavila Francozinja Clarisse Agbegnenou. Športnici sta se v finalu pomerili že v Riu, kjer je bila boljša Tina.

Tekvondist Ivan Konrad Trajković je v kategoriji nad 80 kilogrami izgubil četrtfinalni obračun proti Rusu Vladislavu Larinu. Prvi nosilec je prepričljivo zmagal s 16:3. Ker se je Rus uvrstil v finale, je Trajković nastopil v repašažu in odpravil nasprotnika in nato v boju za bron v izjemno napetem obračunu izgubil proti Korejcu Inu Kyuju Donu s 5:4 in osvojil peto mesto.

Odlično pa na olimpijskih igrah igra namiznoteniški igralec Darko Jorgić (član NTK Krka Novo mesto), ki se je kot prvi slovenski igralec tega športa uspel uvrstiti med osem najboljših na igrah.

Kajakašica na divjih vodah Eva Terčelj je veljala za eno izmed favoritinj za medaljo, toda svetovna prvakinja je v polfinalu zgrešila vrata in ostala brez finala.

(foto: Facebook)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča