nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaOkradli par v avtodomu. Tatovi po 'težko' orodje

Okradli par v avtodomu. Tatovi po ‘težko’ orodje

Policisti PU Nm so na številki 13 so sprejeli 284 klicev in obravnavali 97 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije. Obravnavali so devet prometnih nesreč, od tega je bila ena z lažjimi telesnimi poškodbami. V slednji se je poškodoval 54-letna voznica osebnega avtomobila iz Avstrije, ki je na Jugorju pri Metliki, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala s ceste. Avto se je prevrnil, voznica pa se je lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Novomeški policisti so v Šmarjeških Toplicah zasegli osebni avtomobil 55-letnemu vozniku, ker so pri kontroli prometa ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sevniški policisti so popoldne ukrepali v Kladju nad Blanco zaradi onesnažene ceste. Ugotovili so, da je po siliranju zaradi vožnje z njive na cesti ostalo blato traktorjev.

Kriminaliteta

Neznanci v črnem mercedesu, razreda E,  so ponoči vlomili v avtodom, ki je bil parkiran na avtocestnem počivališču Dul. Dva neznanca sta nemškemu paru ukradla denarnico s karticami in denarjem. Po prvih ugotovitvah so jima povzročili za okoli pet tisoč evrov škode.

Pri sevniških policistih so se dopoldne oglasili predstavniki gradbenega podjetja in prijavili, da so jim na gradbišču ob regionalni cesti od Šentjanža proti Brunku, v zadnjih dneh odpeljali gradbeni stroj, valjar, znamke Aman, rumeno – zelene barve, težak okoli 500 kilogramov. Podjetje so oškodovali za okoli 5.000 evrov.

V Šmalčji vasi so neznanci med vikendom iz ograjenega skladišča ukradli udarno kladivo za bager, znamke Kubota, vredno okoli 6.000 evrov.

Dopoldne je skupina oseb v eni od krških trgovin ukradla za okoli sto evrov mesnih izdelkov. Zaposleni so jih prepozno opazili, iz kraja pa so se odpeljali s sivim cliom. V vozilu so bile štiri odrasle osebe in en otrok.

V Novem mestu so popoldne poklicali policiste v eno od trgovin, kjer je varnostnik zalotil 16-letnico, ki je nameravala iz trgovine odnesti nekaj artiklov brez plačila.

Javni red in mir

Krški policisti so zvečer posredovali v romskem naselju Kerinov Grm zaradi prijave kršitve javnega reda in miru ter pretepene osebe. Izkazalo se je, da ni bil nihče pretepen, so pa med postopkom 22-letniku zasegli hladno orožje – bokser.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča