Poskrbite za samozaščito, bolnišnice odpovedale nenujne storitve

0
1948

Epidemiologi opozarjajo, da moramo ravnati pošteno in družbeno odgovorno, da tako zaščitimo najšibkejše člene družbe. To vključuje tudi to, da ne kličete številke za klic v sili 112, če ne potrebujete nujne medicinske pomoči. Številka za informacije o koronavirusu je 080 1404.

Splošna bolnišnica Novo mesto je za obdobje štirinajst dni prekinila izvajanje vseh nenujnih specialističnih pregledov in posegov. Izjeme so bolniki zdravljeni s citostatiki in biološkimi zdravili ter nosečnice. Z njimi bomo vzpostavili individualni kontakt. Vsi pacienti, ki so prenaročeni na specialistični pregled ali poseg, bodo novi datum prejeli po pošti, v čim krajšem možnem času, zato prosimo naj ne kličejo za termine.

Posredujemo naslednje kontakte:
●za odvzem brisa ob sumu na okužbo s koronavirusom predhodno pokličite na telefonsko številko: 07 62 00 701,
●za nujne primere, ki niso povezani z morebitnimi simptomi koronavirusa, pokličite na telefonsko številko: 07 62 00 700 (Urgentni center Novo mesto).

Ob številnim ukrepih, ki so začeli veljati namenom omejitve širjenja koronavirusa, bodo od ponedeljka za vsaj 14 dni v vseh slovenskih bolnišnicah odpovedani vsi specialistični pregledi in vsi operativni posegi, razen najnujnejših storitev.

Ukrep ne bo veljal le v splošnih, temveč tudi v specialističnih klinikah. “Ne odpove se onkoloških storitev in obravnave nosečnic,” je ob tem povedal minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle Aleš Šabeder.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj