Omahnil z višine, vlom v hišo, skriti na tovornjaku

0
1622

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 170 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi
11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Brežicah so pridržali kršitelja javnega reda in miru, ki je razgrajal v gostinskem lokalu in se tudi po prihodu policistov ni pomiril.
S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

Vlom

Na Prečni poti v Brežicah je med 18.30 in 19.30 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in povzročil za okoli 300 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je v noči na 31. 1. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Na podvozju so našli skrita dva državljana Irana, na priklopniku pa še štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nesreča pri delu

Trebanjski policisti so bili okoli 12.30 obveščeni o nesreči pri delu v Dolenji Nemški vasi. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 37-letni delavec na delovišču polagal opaž in padel z višine petih metrov. Hudo poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti vse okoliščine še preiskujejo, o nesreči so obvestili tudi inšpektorja za delo. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj