petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaOpozicija vnovič vložila nezaupnico vladi

Opozicija vnovič vložila nezaupnico vladi

Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS so danes v parlamentarni postopek ponovno vložile konstruktivno nezaupnico s kandidatom za predsednika vlade Karlom Erjavcem.

Erjavec je na novinarski tiskovni konferenci potrdil, da so vložili konstruktivno nezaupnico in “predvidevam, da bo čimprej prišlo do izredne seje DZ”. Spomnil je, da je konstruktivna nezaupnica že enkrat vložila in poudaril, da jo tokrat ne bo umaknil, ker se ne strinjajo s smerjo v “katero nas pelje aktualna vlada”.

“Bojim se, da aktulana vlada, zlasti njen predsednik, vlaga vse napore v to, da bi rahljal vse nadzorne institucije in da bi šli po poti avtoritarne demokracije, kjer ima besedo samo vodja, ki mu ljudstvo slepo sledi.” In “tukaj ne gre za to, ali bo Karl Erjavec mandatar, ali ne bo,” ampak za to, kakšno vodstvo si želi ljudstvo.

Poudaril je, da gre pri spremejemanju protikoronskih ukrepov za kršenje človekovih pravic in svoboščin. Prišel je čas, da se poslanci odločijo, ali podpirajo obstoječo vlado, ali pa novo politiko, ki je demokratična, in ki ne razplamteva strahu in negotovosti, je še dodal.

Besedilo vnovične konstruktivne nezaupnice je podobno prvi, pri čemer  ponovno poudarjajo, da se rušijo temeljna pravna načela in s takšnim načinom vlade in delovanja “se lahko zgodi samo fiasko”. Jutri imajo sejo izvršnega odbora, kjer bodo opravili razparavo o vloženi konstruktivni zaupnici in zakaj DeSUS ne podpira politike aktualne vlade. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča