Opozorila obrtne zbornice

0
2176
VALENTINA

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) opozarja, da gostinci, kozmetiki in frizerji, ki jim je vlada z odlokom prepovedala ali omejila delo, od države zahtevajo, da jim v celoti pokrije nadomestila plač zaposlenim, temeljni dohodek za delodajalce in vse fiksne stroške, vključno z najemninami. Prav tako želijo, da se jim v tem času zamrzne odplačevanje bančnih posojil in lizingov.

Gostinci, frizerji in kozmetiki so sicer še vedno mnenja, da lahko svojo dejavnost kljub slabši epidemiološki sliki varno in strokovno opravljajo še naprej skladno s priporočili NIJZ-ja. To so med drugim zapisali tudi v pismu, ki so ga v sredo poslali predsedniku vlade in resornim ministrom.

V sekciji za gostinstvo in turizem glede zaprtja gostinskih lokalov na rdečih območjih opozarjajo, da gostinski lokali nikoli niso bili viri okužb, zato se jim zapiranje zdi popolnoma neupravičeno. Kot alternativo zapiranju gostinci predlagajo, da bi lahko poslovali vsaj obrati s terasami, podobno kot maja, ter vsi obrati, kjer lahko zagotovijo ustrezno razdaljo med mizami.

Volume 90%

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj