sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaOrganizatorji dogodkov z aplikacijo upoštevanja PCT

Organizatorji dogodkov z aplikacijo upoštevanja PCT

Organizatorji dogodkov bodo z aplikacijo lahko spremljali upoštevanje PCT. Kot je dejal minister za zdravje Janez Poklukar na današnji vladni novinarski konferenci, so v zadnjih dneh priča več dogodkom, ob katerih so ugotavljali, da je treba bolje spremljati upoštevanje pogojev PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani). To je sedaj pogoj za uporabo nekaterih storitev, a organizatorji doslej tega niso bili dolžni preverjati. “V tem ali naslednjem tednu bodo vsi organizatorji javnih prireditev lahko dostopali do aplikacije za android, s katero bodo lahko anonimno spremljali upoštevanje PTC-pogoja pri svojih obiskovalcih,” je dejal Poklukar. “Želimo si, da se vsi udeleženci javnih prireditev teh udeležijo varno in ostanejo zdravi tudi po koncu in da slučajno ne bi, tako kot je bilo pred letom in pol, kakšna nogometna tekma postala žarišče prenosa ali izvora epidemije.”

Ministrstvo za zdravje bo zato, kot je napovedal, v prihodnjih dneh pripravilo spremembe, ki bodo dale podlago za izvajanje pogoja PCT na javnih prireditvah oz. v širšem družbenem življenju.

Da organizatorjem javnih prireditev to olajšajo, skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravljajo posebno orodje. Že v prihodnjih dneh bo za informacijski sistem android tako na voljo aplikacija, s katero bodo lahko “anonimno spremljali upoštevanje pogoja PCT pri svojih obiskovalcih”, je napovedal minister. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča