OŠ Bršljin ambasadorka varnega kolesarjenja

0
150

OŠ Bršljin je že večletna znanka programa Varno na kolesu, v sklopu katerega je že večkrat dokazala, da jim ozaveščanje o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti zares veliko pomeni. S svojimi izjemnimi nalogami in angažiranostjo na področju prometne varnosti se je v preteklih letih večkrat uvrstila med finaliste, v minulem letu pa je navdušila z najbolje ocenjenim predlogom za kolesarski izlet z naslovom S kolesom pod novomeškimi krošnjami. Za nagrado so si tako prislužili servis koles, na katerem so lahko tako učenci kot ostali krajani preverili stanje svojih koles in jih pripravili za nove kolesarske podvige.

Kolesarski dan je dodatno popestril še kolesarski poligon, na katerem so lahko učenci preizkusili svoje kolesarske spretnosti tudi v praksi. Zanimive aktivnosti, ki so privabile veliko število otrok, je šola pripravila v sklopu Evropskega tedna mobilnosti in na ta način aktivno ponesla sporočilo o pomenu gibanja in varnosti v prometu tudi v svojo lokalno skupnost. Letos so v ospredju Evropskega tedna mobilnosti potovanja z manj onesnaženja in prav kolo bi pri prevozih na krajše razdalje moralo postati naša prva izbira, saj okolju ne škodi in obenem prinaša številne prednosti za zdravje vsakega posameznika.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo na Dolenjskem aktivna tudi OŠ Dolenjske Toplice, in sicer 18. 9., ko bodo na šoli organizirali kolesarski športni dan, in 25. 9., ko bodo pripravili kolesarski poligon, na katerem bodo lahko otroci preverili svoje kolesarske spretnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj