Ostali brez Dnevnega centra, a se stvari premikajo

0
1194

Zaradi porasta okužb s koronavirusom in potrebah po bolnišničnih posteljah so se v nemilosti znašli tudi najbolj ranljivi v naši sredini. Tako so se starši otrok, ki imajo zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju z dodatnimi motnjami in za katere skrbijo v Dnevnem centru DB v Novem mestu, danes morali izseliti iz prostorov centra, ker bodo tam uredili t.i. bolnišnične prostore za COVID oz. t.i. rdečo cono. Prostori centra so sicer v sklopu Doma starejših občanov Novo mesto.

V novomeškem centru je pet zaposlenih, ki skrbi za 10 otrok oz. mladostnikov iz širše dolenjske regije. Gre za enega izmed centrov po Sloveniji, ki sodi pod Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, Ig.

Tatjana Popović, direktorica Centra, je za DolenjskaNews povedala, da je bila odločitev bliskovita in da so ji s pristojnih ministrstev zagotovili, da bodo v zelo kratkem času našli nove prostore na območju Novega mesta. Popovićeva je še povedala, da bo naredila vse, da se čimprej najdejo novi ustrezni prostori. Namreč nekateri starši težko ves dan sami skrbijo za svoje otroke. Da se stvari premikajo hitro, v pravo smer, je tudi informacija, da je Popovićeva že danes z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejela predlog za novo lokacijo Dnevnega centra v Novem mestu.

Upamo na najboljše 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj