Osumljencu za umor v Rumanji vasi grozi najmanj 15 let zapora

2
14361

Na praznični torek, 26. decembra, so policisti pred preiskovalnega sodnika prepeljali osumljenca umora iz Rumanje vasi. Preiskovalni sodnik je za 62-letnega osumljenca odredil mesečni pripor, je sporočil Robert Perc s PU Novo mesto:

‘Osumljenec umora iz Rumanje vasi na božični večer je bil danes popoldne s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju za osumljenega odredil pripor. 
Osumljeni kaznivega dejanja umora po 4. točki 1. odstavka 116. člena kazenskega zakonika (zagrožena kazen najmanj 15 let) je imel v času storitve veljaven ukrep prepovedi približevanja pokojni žrtvi zaradi suma 
storitve kaznivega dejanja nasilja v družini po 1. odstavku 191. člena kazenskega zakonika (zagrožena kazen do 5 let) iz začetka novembra. ‘

Na božični večer se je okoli 19. ure v Rumanji vasi, v občini Straža. zgodil uboj. Po naših neuradnih informacijah je bila z nožem napadena ena oseba, ki je zaradi vbodnih ran umrla. Policisti in reševalci so že na kraju dogodka. Kot je za DolenjskaNews povedal Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Nm, je nasilne smrti umrla 62-letna ženska. Policisti so odvzeli prostost 60-letnemu osumljencu. Na kraju dogodka so policisti in kriminalisti. Perc je še dodal:

Nekaj po 19. uri zvečer je v Romanji vasi (območje policijske postaje Dolenjske Toplice) nasilne smrti umrla 62-letnica. Policisti so odvzeli prostost 60 – letnemu osumljencu dejanja. Na kraju so reševalci in policisti, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Poteka ogled kraja dejanja, gibanje na območju je omejeno. Zaradi nujnih preiskovalnih dejanj drugih informacij javnosti trenutno ne bomo posredovali. 

2 KOMENTARJI

  1. Preiskovalni sodnik je za 62-letnega osumljenca odredil mesečni pripor

    nasilne smrti umrla 62-letna ženska. Policisti so odvzeli prostost 60-letnemu osumljencu

    …???

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj