petek, 26 julija, 2024
DomaKronikaFOTO: Osumljenec načrtoval množični poboj

FOTO: Osumljenec načrtoval množični poboj

Policijska uprava Kranj je skupaj z Generalno policijsko upravo predstavila dosedanje ugotovitve zelo intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri so slovenska Policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem. Osumljenec je načrtoval strelski pohod, motiv je bil maščevanje. Osumljenec, gre za odraslo osebo, je načrtoval množični poboj, je na novinarski konferenci potrdila Policija.

V okviru preiskave je Policija ugotovila, da je osumljeni načrtoval množični poboj v javnih ustanovah. Njegov motiv je bilo maščevanje osebam, ki jih je poznal, je pojasnil Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Kranj. Vse skupaj se je odvilo dokaj hitro, v mesecu aprilu. Osumljenega so ob pomoči policistov specialne enote prijeli na njegovem domu, prijetju se ni upiral.

Osumljenca so že pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Policija osumljenca pred tem še ni obravnavala.

Orožje so zasegli v ZDA, kjer je bil paket shranjen v mikrovalovni pečici. Paket pa je bil namenjen v Slovenijo, na ime naročnika.
Zaseg orožja je opravil ameriški Urad za domovinsko varnost in o zasegu obvestil slovensko Policijo. Zasegli so en kos polavtomatskega orožja (Glock) in en kos avtomatskega strelnega orožja Remington Arms in 240 kosov streliva za to orožje. Osumljeni je za naročilo plačal okoli 5000 evrov.

Kot poroča spletni Večer, ki se sklicuje na neuradne informacije, naj bi neki srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel sicer težave v šoli, načrtoval strelski pohod, kot smo jim pogosto priča v ZDA. Na temnem spletu, t. i. darknetu, naj bi naročil več kosov orožja, kar naj bi zaznali ameriški varnostni organi in o tem obvestili slovensko policijo, piše spletni portal.

(foto: Policija)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča