sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaOsumljenec poskusa uboja v priporu, mladoletni požigalec

Osumljenec poskusa uboja v priporu, mladoletni požigalec

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja k preiskovalnemu sodniku privedli 46-letnega osumljenca iz Stranske vasi. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor. Kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v pretepu so podali tudi zoper 42-letnega osumljenca, prav tako iz Stranske vasi. Nadaljujejo tudi s preiskavo kaznivega dejanja požiga, katerega osumljenec je mladoletni storilec.

24. 3. ob 16.57 so policisti na številko 113 prejeli obvestilo iz naselja Stranska vas, kjer naj bi prišlo do pretepa in streljanja, ena oseba naj bi bila poškodovana. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so zavarovali območje in vzpostavili javni red in mir. Reševalci so poškodovanega moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. V naselju je prišlo tudi do požara stanovanjske hiše in osebnega avtomobila. Gasilci so zavarovali širše območje in požar omejili.

Policisti in kriminalisti so na kraju dogodka izvedli vse potrebno za zavarovanje sledov in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja. V okviru kriminalistične preiskave so ugotovili, da je oškodovanec prišel na dvorišče objekta, kjer sta se nahajala osumljenca. Trojica se je sprla, ker naj bi dan pred tem otroci 42-letnega osumljenca v hišo oškodovanca metali kamenje. Spor med trojico je prešel v prerivanje na bližnjem travniku, kjer je 42-letni osumljenec oškodovanca s silo telesa vrgel na tla, 46-letni osumljenec pa ga je ustrelil v nadlaket roke. Po dejanju sta osumljenca s kraja kaznivega dejanja pobegnila z osebnim avtomobilom. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za izsleditev in ju že nekaj pred 19. uro prijeli na območju Črnomlja. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so poleg novomeških kriminalistov sodelovali tudi vodniki s službenimi psi za odkrivanje streliva,
strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija in bombni tehniki Specialne enote policije. Z uporabo službenega psa za odkrivanje streliva je bil najden in zavarovan tulec izstreljenega naboja.

Opravili so ogled požarišča in potrdili, da je šlo za požig stanovanjskega objekta. Bombni tehniki Specialne enote policije so ugotovili, da v objektu ni bilo eksplozivnih sredstev in naprav. Strokovnjak Nacionalnega forenzičnega laboratorija pa je med ogledom potrdil, da je gorenje oziroma visoka temperatura povzročala pokanje gradbenega materiala (betonska plošča, salonitne plošče in ostalo…). Kriminalisti bodo po zaključeni kriminalistični preiskavi zoper mladoletnega požigalca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča